Αστεροειδής 16 - Ψυχή (Ψ)

Μυθική ΨυχήΟ αστεροειδής Ψυχή συμβολίζει το να είναι κανείς συντονισμένος και δεμένος με έναν άλλο άνθρωπο. Μυθολογικά απεικονίζεται σαν κόρη - πεταλούδα, γεννημένη ως μια όμορφη θνητή, η οποία στην προσπάθειά της να επανασυνδεθεί με τον εραστή της Έρωτα, κατόρθωσε ηρωικούς άθλους, που μπήκαν στο δρόμο της από μια οργισμένη Αφροδίτη. Κάθε φορά η Ψυχή κατέφευγε στην ευαισθητοποίηση των εσωτερικών της τηλεπαθητικών διαύλων. Σηματοδοτώντας το ψυχικό ταξίδι από τη θνητότητα προς τη θεϊκότητα, η Ψυχή μεταμόρφωσε με επιτυχία τη γήινη φύση σε μια άλλη, αυτή της θείας οντότητας , προκειμένου να γίνει η ουράνια νύφη του Έρωτα, του θεού της ερωτικής αγάπης. Η ένωσή τους γέννησε την Ηδονή. Μαζί, το ζευγάρι Έρωτα-Ψυχής πλέον συμβολίζει την ένωση των αδελφών-ψυχών.

Η Ψυχή αναπαριστά το στάδιο της ολοκλήρωσης της ανάπτυξης της γυναίκας ως συζύγου. Αστρολογικά, η Ψυχή αποτελεί την ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης, εκφράζοντας μια εκλεπτυσμένη εκδοχή της προσωπικής αγάπης και του ψυχικού συντονισμού με κάποιον άλλο. Μέσα από την πορεία της Ψυχής, η συνειδητή σχέση παρέχει ένα μονοπάτι για την πνευματική διαφώτιση.

Σε έναν γενέθλιο χάρτη, μια εξέχουσα Ψυχή δείχνει την ικανότητα για ψυχική ευαισθησία σε σχέση με το μυαλό και τα συναισθήματα ενός άλλου ατόμου. Αυτή η ανυψωμένη επίγνωση μπορεί να δημιουργεί τη λαχτάρα για μια μυστικιστική ένωση με την αδελφή-ψυχή. Αν η Ψυχή βρίσκεται σε μια στρεσαρισμένη θέση, μπορεί να δείχνει έλλειψη ευαισθησίας στους άλλους, μπλοκαρισμένη ψυχική επίγνωση ή ανικανότητα για σχέσεις. Εξαιτίας της έντονης ανάγκης για βαθειά, διαισθητική επικοινωνία, τα άτομα με εξέχουσα Ψυχή συχνά αρνούνται να μπουν σε σύντομες ή επιφανειακές σχέσεις. Μπορεί να έχουν πολλούς θαυμαστές, αλλά επί της ουσίας μένουν μόνα.

Ανάλογα με το στοιχείο του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται η Ψυχή, είναι και το χάρισμα που δείχνει:
  • Φωτιά - ικανότητα ελέγχου και διαχείρισης ενεργειακών πεδίων
  • Γη - επιτεύγματα με φυσική μορφή
  • Αέρας -  τηλεπάθεια
  • Νερό - ενσυναίσθηση   
Οι όψεις της Ψυχής δίνουν στο νόημα του πλανήτη ή του άλλου αστεροειδούς μια ανώτερη επίγνωση. Για παράδειγμα, μια όψη Ψυχής/Χείρωνα δείχνει ικανότητες για ψυχική θεραπεία, μια όψη Ψυχής/Ουρανού χάρισμα πρόγνωσης, ενώ μια όψη Ψυχής/Δήμητρας μπορεί να σημαίνει ικανότητα επικοινωνίας με παιδιά ή ζώα και φυτά.

Στη συναστρία, οι όψεις της Ψυχής δείχνουν την ύπαρξη -ή έλλειψη- σημείων διαισθητικής γνώσης και κατανόησης μεταξύ των ατόμων, ενώ οι όψεις Ψυχής/Έρωτα συγκεκριμένα φανερώνουν το δυναμικό για ένωση αδελφών - ψυχών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου