Σύμβολα Sabian

Ζωδιακός κύκλος


Τι είναι τα σύμβολα Sabian;

Τα σύμβολα Sabian είναι 360 φράσεις. Καθεμία αντιστοιχεί σε μια μοίρα του ζωδιακού κύκλου, από την 1˚ του Κριού έως την 3ο˚ των Ιχθύων. Κάθε σύμβολο εμπερικλείει μια ιστορία αλλά κι ένα μοναδικό ενεργειακό επίπεδο. Οι ιστορίες-εικόνες έρχονται σαν ερμηνεία και δίνουν το νόημα των μοιρών του ζωδιακού.


Πώς δημιουργήθηκαν;

Δημιουργήθηκαν το 1925 μέσα σε μια μέρα, στο San Diego της Καλιφόρνια από τον αστρολόγο Marc Edmund Jones και τη μάντισσα Elsie Wheeler. Ο Jones ήθελε να βρει κάποιες εικόνες που να ταιριάζουν με το νόημα κάθε μοίρας του ζωδιακού, και η Wheeler, καθηλωμένη για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της σε αναπηρική καρέκλα, και έχοντας το χάρισμα να 'βλέπει' μηνύματα και εικόνες, δέχτηκε να συμμετέχει σε αυτό το 'πείραμα'. Το πόσο σημαντικό ήταν αυτό που κατάφεραν οι δυο τους εκείνη τη μέρα γινόταν όλο και πιο ξεκάθαρο στον αστρολόγο με τα χρόνια. Μπορεί να το αποκάλεσαν πείραμα, ωστόσο τα σύμβολα που ανακάλυψαν τότε, αναδύονται και 'μιλάνε' σε όσους τα χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα... 


Τι σημαίνει Sabian;

Ο Jones αισθανόταν ότι υπήρχε ένας μη ορατός παράγοντας που εργαζόταν κατά τη δημιουργία των συμβόλων, μέσω της σύνδεσης με έναν 'Αδελφό'. Αυτός ήταν μέλος της αρχαίας αδελφότητας της Μεσοποταμίας ονόματι Sabian. Πίστευε ότι από εκεί προέρχονταν οι 'φωνές' που ακούγονταν μέσω της Wheeler, δίνοντας τα μηνύματα που αποτέλεσαν τα σύμβολα.

Η αδελφότητα Sabian ήταν μια αρχαία φυλή αλχημιστών στο Harran, μια πόλη της Μεσοποταμίας -μια από τις γεννέτηρες της αστρολογίας. Η πόλη υπήρχε από την 3η χιλιετία πΧ μέχρι το 13ο αιώνα μΧ, και ήταν η έδρα της φιλοσοφίας των αρχαίων Χαλδαίων, ιδρυτών της αστρολογίας. Στην πρώιμη Βαβυλωνία, το θρήσκευμα ήταν η λατρεία της Σελήνης. Χαλδαίος σημαίνει ακριβώς λάτρης της Σελήνης. Και ενώ σταδιακά η θρησκεία εξαλείφθηκε σε άλλα μέρη, οι Sabian τη διατήρησαν και ανέπτυξαν την αστρολογία των Χαλδαίων. Έχτισαν ναούς των πλανητών, χρησιμοποιούσαν φυλαχτά, μαντεία και μαγεία, ενώ η αλχημεία τους συνέδεσε τους τότε γνωστούς 7 πλανήτες με χρώματα, αριθμούς και μέταλλα. Ο τελευταίος ναός της Σελήνης καταστράφηκε από τους Ταρτάρους το 1032, και η σέκτα αφανίστηκε μετά από εισβολές των Μογγόλων το 13˚ αιώνα.  


Πώς χρησιμοποιούνται τα σύμβολα Sabian;

Αν και η προέλευση των συμβόλων είναι αστρολογική, δεν είναι απαραίτητο να είναι κανείς αστρολόγος για να τα χρησιμοποιήσει:

  • Αφού συγκεντρωθούμε σε ένα ερώτημα που μας απασχολεί, διαλέγουμε τυχαία έναν αριθμό από το 1 έως το 360, και μελετάμε το αντίστοιχο σύμβολο.
  • Μπορούμε να επιλέξουμε 3 αριθμούς -ένα σύμβολο για το παρελθόν, ένα για το παρόν και ένα για το μέλλον.
  • Αν θέλουμε καθοδήγηση και δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο ερώτημα, μπορούμε να ρωτήσουμε "τι χρειάζεται να ξέρω;" και να επιλέξουμε έναν αριθμό (όπως στην προηγούμενη περίπτωση).
  • Αν υπάρχει κάποιος αριθμός που επαναλαμβάνεται στη ζωή μας τελευταία ή γενικά, κοιτάμε το αντίστοιχο σύμβολο.
  • Μπορούμε να δούμε την ερμηνεία των συμβόλων που αντιστοιχούν στους προσωπικούς μας αριθμούς, όπως αυτοί προκύπτουν αριθμολογικά.
  • Διαβάζουμε το σύμβολο που αντιστοιχεί στη μέρα των γενεθλίων μας (είναι η μοίρα και το ζώδιο του Ήλιου μας στο γενέθλιο χάρτη).
  • Χρησιμοποιώντας το γενέθλιο χάρτη, εντοπίζουμε και διαβάζουμε τα σύμβολα που αντιστοιχούν σε κάθε πλανήτη. (Επειδή οι μοίρες των ζωδίων αριθμούνται από 0 έως 29, ενώ τα σύμβολα Sabian από 1 έως 30, το σύμβολο που αντιστοιχεί στη μοίρα ενός ζωδίου είναι πάντα το επόμενο αριθμητικά, πχ. Ερμής 6˚15' Λέοντα ή ακόμα και 6˚00' -> Σύμβολο Sabian 7˚ Λέοντα)

Οδηγίες Χρήσης:

Όσον αφορά στις ερωτήσεις που μπορεί να θέσουμε, αυτή η μέθοδος λειτουργεί αποτελεσματικά όταν συγκεντρωνόμαστε σε κάτι που είναι σημαντικό για μας. Δεν υπάρχουν κανόνες σχετικά με το πόσες φορές μπορούμε να συμβουλευτούμε τα σύμβολα Sabian, αλλά είναι σημαντικό να επεξεργαζόμαστε το κάθε σύμβολο και το μήνυμά του. Να βλέπουμε πώς η ιστορία του συμβόλου ταιριάζει και συνδέεται με το ερώτημά μας. 

Η πρώτη απάντηση πιθανότατα εμπεριέχει την πιο καθαρή έκφραση της κατάστασης, ενώ τα όποια επόμενα ερωτήματα θα ακολουθούνται από επιπρόσθετες πληροφορίες και περιγραφές. Πάντως, δεν έχει νόημα να ρωτάμε ξανά και ξανά, αφού το πιο πιθανό είναι να μπερδευτούμε και να χάσουμε το μήνυμα που χρειαζόμαστε. Και γενικά, δεν υπάρχει λάθος απάντηση.  

Το σύμβολο Sabian μπορεί να αφυπνίζει τη διαίσθησή μας. Αύτο γίνεται κάποιες φορές μέσω της εικόνας, και άλλες φορές μέσω της ιστορίας.  Όπως και να 'χει, τα σύμβολα μπορούν να μας συμβουλέψουν σε οτιδήποτε μας απασχολεί, αλλά και να μας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουμε τη δική μας κατανόηση της απάντησης. Κι αυτή η απάντηση είναι η κατάλληλη και μοναδική ερμηνεία για το κάθε άτομο.

Η προσπάθεια αποκρυπτογράφησης των συμβόλων Sabian, από το 1925 και μετά, έχει οδηγήσει σε κάποιες γενικώς αποδεκτές ερμηνείες και αρχέτυπα που αποδίδονται σε αυτά. Ωστόσο, η προσωπική ανταπόκριση του κάθε ατόμου σε ένα σύμβολο είναι επίσης σημαντική. Όπως όλα τα σύμβολα, έτσι και τα Sabian έχουν διαφορετική σημασία για διαφορετικούς ανθρώπους σε διαφορετικές στιγμές και καταστάσεις. Αυτό που παραμένει είναι η φύση του συμβόλου που καθορίζει τις παραμέτρους του δυναμικού. 

Όσο εξασκούμε τη διαίσθησή μας, τόσο περισσότερα επίπεδα ερμηνείας θα βρίσκουμε. Στοιχεία μπορεί να προκύψουν παντού γύρω μας, ιδίως αν έχουμε ανοιχτό μυαλό και είμαστε δεκτικοί. Όσο ανοιγόμαστε στο σύμβολο και το παρατηρούμε στην καθημερινότητά μας, τόσο περισσότερο αναπτυσσόμαστε σε επίπεδο συνειδητότητας. Και η διαίσθηση μας επιβραβεύει με όλο και βαθύτερη επίγνωση και κατανόηση.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην κατανόηση ενός συμβόλου είναι η λογική. Καλό θα είναι να μην αφήνουμε τη λογική, τις ελπίδες και τις επιθυμίες μας να επηρεάζουν την ερμηνεία, αλλά να περνάμε χρόνο και να περιμένουμε μέχρι να συνειδητοποιήσουμε την απάντηση -ακόμα κι αν φαίνεται δύσκολο. Μέσα από -ενίοτε δύσκολες- εμπειρίες , αναπτυσσόμαστε πνευματικά και συναισθηματικά. Τα σύμβολα Sabian μπορούν να βοηθήσουν καθοδηγώντας μας, και αυξάνοντας τη διαίσθησή μας. Οι απαντήσεις είναι μέσα μας, και τα σύμβολα Sabian μας βοηθάνε να τις αντιληφθούμε...


Σύμβολα Sabian Κριού (1-30)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου