Νέα Σελήνη - Κάνε μια Ευχή!

Νέα Σελήνη
Η Σελήνη προηγείται κατά 0-45˚ από τον Ήλιο. 
Διάρκεια: μέχρι και 3,5 περίπου μέρες μετά τη Νέα Σελήνη 

Είμαστε στην φάση της 'σποράς' των ονείρων. Γι' αυτό και είναι ιδανική για ευχές. Είναι ένα σημαντικό, αν και μάλλον ήσυχο διάστημα... Η δημιουργία παίρνει χρόνο, τώρα, ωστόσο, είναι η αρχή -το ήμισυ του παντός. Ο σπόρος που έχει φυτευτεί, είναι μέσα στο έδαφος και δεν φαίνεται, είναι όμως καθοριστικός για το φυτό στο οποίο θα εξελιχθεί. Το μέλλον δημιουργείται στο παρόν. Υπάρχει δυναμικό, ένα νέο ξεκίνημα γεμάτο δυνατότητες -τα πάντα είναι πιθανά. Οι ιδέες έρχονται από το πουθενά κι εμείς δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε ο,τι θέλουμε να πραγματοποιηθεί. 



Τι κάνουμε;

  • Σκεφτόμαστε και να νιώθουμε αυτό που θέλουμε πραγματικά -ξεχνάμε ο,τι δε θέλουμε (είναι τόσο απλό όσο η λίστα για το σούπερ μάρκετ).
  • Ξεκαθαρίζουμε τους στόχους και τις επιθυμίες μας.
  • Συντονιζόμαστε με τον ανώτερο εαυτό ζητώντας καθοδήγηση.
  • Παίρνουμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας, οπτικοποιώντας στην φαντασία μας, γράφοντας ή ζωγραφίζοντας τις ευχές μας, έτσι ώστε να αρχίσουμε να τις πιστεύουμε.
  • Πρακτικά, κάνουμε ο,τι μας κάνει να νιώθουμε ζωντανοί στο σώμα μας, -όπως ένα ζεστό μπάνιο, σεξ ή μασάζ. 


Πώς κάνουμε τις ευχές της Νέας Σελήνης;

  1. Αρχικά πρέπει να μπούμε στην κατάλληλη διάθεση. Το σκηνικό προετοιμάζεται με κεριά ή αιθέρια έλαια, μουσική ή ο,τι μας εμπνέει. 
  2. Παίρνουμε λίγο χρόνο για να νιώσουμε ευγνωμοσύνη για όλα τα καλά στη ζωή μας. Πώς; Βρίσκουμε περίπου 10 πρόσωπα ή πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους, και τους στέλνουμε αγάπη.
  3. Αποφασίζουμε το περιεχόμενο των ευχών. Όπου ευχή, βλέπε και στόχο, κάτι που απαιτεί αφοσίωση... Επομένως, αν και δεν υπάρχει κανόντας περί του αριθμού των ευχών, καλό είναι να συγκεντρωθούμε στα πιο σημαντικά. Επίσης, προσέχουμε, αυτό που ευχόμαστε να είναι κάτι που θέλουμε πραγματικά, και που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα.  
  4. Αν δεν ξέρουμε τι θέλουμε -συμβαίνει κι αυτό-, μπορούμε να ευχηθούμε για διαύγεια και καθοδήγηση.  
  5. Γράφουμε ή ζωγραφίζουμε τις ευχές μας. Δεν έχει σημασία η τεχνική. Αυτό που μετράει είναι η ενέργεια. Όσο περισσότερη ενέργεια επενδύουμε, τόσο πιο πιθανό γίνεται το αποτέλεσμα -η πραγματοποίηση της ευχής.
  6. Διαβάζουμε ή βλέπουμε τις ευχές μας σαν να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και νιώθουμε την αντίστοιχη ικανοποίηση, χαρά και ο,τι άλλο συνεπάγεται αυτή η υπέροχη καλοτυχία!... Για κάθε ευχή αφιερώνουμε περίπου 1'.
  7. Διατυπώνουμε σχετικές φράσεις, όπως "Χαίρομαι πάρα πολύ που κέρδισα ...". Το σημαντικό είναι να αποτυπώνεται το συναίσθημα της εκπληρωμένης ευχής.
  8. Σκεφτόμαστε πώς θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η κάθε ευχή, και τα πρακτικά βήματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να γίνει αυτό...
  9. Στέλνουμε τις ευχές μας στο σύμπαν και τις ξεχνάμε. Ένας ολιγόλεπτος διαλογισμός είναι χρήσιμος, καθώς κάνει το σήμα μας πιο ξεκάθαρο. Και επειδή το σύμπαν μπορεί να έχει κάτι καλύτερο κατά νου για μας, τελειώνουμε με την φράση "Αυτό ή κάτι καλύτερο εκδηλώνεται τώρα για μένα, με χάρη και υπέροχους τρόπους". 
  10. Αποδεσμευόμαστε από την όλη διαδικασία και αφηνόμαστε στη ροή, γνωρίζοντας ότι έχουμε κάνει ο,τι μπορούμε για την ολοκλήρωση της 'σποράς', και συνεχίζουμε τη ζωή μας.   

Μέσα στην εβδομάδα που ακολουθεί, μπορούμε να επιστρέψουμε στη λίστα ή τα σχέδια των ευχών μας. Αν έχουμε αλλάξει γνώμη για κάποια, την τροποποιούμε. Αν πάλι δούμε κάποια που έχει πραγματοποιηθεί, ευχαριστούμε το σύμπαν.



Νέα Σελήνη έχουμε κάθε μήνα, άρα και την ευκαιρία για ευχές! Μπορούμε να κάνουμε πολλά και μεγάλα όνειρα, λαμβάνοντας υπόψη, όμως, ότι κάποια ίσως χρειαστούν περισσότερους μήνες και φεγγάρια για να πραγματοποιηθούν. Ένα βήμα τη φορά, λοιπόν, και προσοχή στα σημάδια, μέσα κι έξω μας.  Επιπλέον, το να πιστεύουμε ότι τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, κι ότι το αξίζουμε αποτελεί μάλλον προϋπόθεση. Αφετέρου, η ευγνωμοσύνη για αυτά που ήδη έχουμε, που δεν είναι παρά πραγματοποιημένα όνειρα, λειτουργεί σαν μαγνήτης και για τα επόμενα. Αναγνωρίζοντας αυτή τη συχνά δεδομένη εύνοια, λοιπόν, ας γιορτάζουμε κάθε Νέα Σελήνη, με επίγνωση και εμπιστοσύνη ότι θα συμβεί το καλύτερο δυνατό για εμάς και τους ανθρώπους γύρω μας. :)      







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου