Σύμβολα Sabian - ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 23˚


Ένας στρατιώτης που λαμβάνει δύο βραβεία για ανδρεία στη μάχη.

Ανταμοιβή προσφερόμενη από την κοινωνία για την εκπλήρωση ατομικής υπευθυνότητας. Αναγνώριση αξίας, μη κερδισμένη καλοτυχία.

Τα βραβεία είναι δύο. Είτε πέτυχε είτε απέτυχε, το άτομο που απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του υπό ασυνήθιστες συνθήκες δικαιούται το σεβασμό και την εκτίμηση του συλλογικού, το οποίο υπηρέτησε. Υπάρχει ένα συνεχές πάρε-δώσε μεταξύ του ατόμου και της κοινωνίας. Ιδανικά, η κοινωνία πρέπει να μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στο άτομο, και το άτομο πρέπει να μπορεί να εμπιστεύεται την κοινωνία.

Το κλειδί εδώ είναι η εξισορρόπηση και η ανταμοιβή, η αποζημίωση για μια καλά εκτελεσμένη λειτουργία. Ο στρατιώτης έχει περάσει από μια σκληρή δοκιμασία, και κατά κάποιο τρόπο έχει βγει νικητής. Το κουράγιο και η γενναιότητά του αναγνωρίζονται.


Αιγόκερως 23 Samuel Goldwyn













Ίσως πάλι να χρειάζεται  να αναγνωρίσουμε το επίτευγμα ή την ανδρεία κάποιου άλλου. Κάποιου, που τα κατάφερε αποδεχόμενος την ήττα του, και που αποσύρθηκε την κατάλληλη στιγμή. Είτε χάνουμε είτε κερδίζουμε μια μάχη, αυτά για τα οποία παλεύουμε και όσα αντέχουμε, είναι σημαντικό να αναγνωρίζονται. 

Η εξωτερική εκτίμηση μπορεί να έρχεται ετεροχρονισμένα, -μάλλον αργότερα. Αν η κοινωνία μας έχει βλάψει με κάποιο τρόπο, κι ωστόσο έχουμε φανεί δυνατοί και ικανοί να αντεπεξερχόμαστε σε απειλητικές ή δύσκολες καταστάσεις, μπορεί να χρειαστεί να πληρωθούν αποζημιώσεις ή κάποιου είδους ανταμοιβή. Πρέπει να υπάρξει επανόρθωση για τα τραύματα, τις χαμένες ευκαιρίες ή την απώλεια οικογενειακής ή κοινωνικής ζωής.

Η παγίδα είναι η απελπιστική επιθυμία να κερδίσουμε χωρίς να μας ενδιαφέρει το κόστος. Ενίοτε οι άνθρωποι μπαίνουν σε ανταγωνισμό σχετικά με το ποιος έχει υποστεί τη μεγαλύτερη βλάβη, ποιος προσπάθησε περισσότερο, ποιος βγήκε κερδισμένος και ποιος αξίζει το βραβείο. 

Το να νιώθουμε ότι πρέπει να δώσουμε μάχη για να αποδείξουμε την αξία της ζωής, των πεποιθήσεων ή των πράξεών μας μπορεί να φέρνει απογοήτευση. Μερικές φορές πρέπει να μειώσουμε τις απώλειες πριν να παρασυρθούμε σε άλλη μια μάχη. Θα αξίζει το αποτέλεσμα όλα όσα πρέπει να προηγηθούν...; 

Όπως και να 'χει, αν είμαστε σε θέση να δούμε με ευγνωμοσύνη τα 'βραβεία', όπως κι αν εμφανίζονται αυτά, μπορούμε να μετατρέψουμε τη ζωή σε νίκη, επιδεικνύοντας δύναμη και γενναιότητα. Με αυτό τον τρόπο, τα δύο βραβεία μπορεί να αντιστοιχούν στα οφέλη που όντως υπερβαίνουν τα αναμενόμενα...


Αιγόκερως 23 Rabindranath Tagore















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου